Ten przepis na ciasto z egipskie to sprawdzony i prawdziwy faworyt.

Ciasto egipskie to prosty i sprawdzony przepis na pyszny wypiek. Składa się z trzech lekkich warstw i budyniu.

Do przygotowania tego inspirowanego kuchnią egipską ciasta potrzebne są następujące składniki:

  • 650 g cukru
  • 300g orzechów włoskich
  • Mąka pszenna 650g
  • 9 białek jaj
  • 9 żółtek
  • 170g masła
  • 350 ml śmietany
  • 20 cukier waniliowy
  • 350 ml mleka

Przygotowanie tortu jest bardzo proste. Musisz zrobić trzy placki. Do każdego placka potrzeba trzech białek jaj i pół szklanki mąki. Potrzebne jest także 50 g zmielonych orzechów. Potrzebne są dwie i ćwierć łyżki stołowe cukru. Pamiętaj, aby ubić pianę z białek na sztywną pianę.

error: Treść zabezpieczona !!