To danie jest hitem w mojej rodzinie. Gniazda mięsne Kilimandżaro to prawdziwe odkrycie kulinarne

Obrać czosnek i cebulę. Wymieszaj je razem, ścierając na tarce cebulę i czosnek.

Połącz wszystkie składniki ręcznie, aż uzyskasz gładką pastę. Użyj oleju roślinnego do smarowania rąk i odrywaj kawałki mięsa. Uformuj mięso w kulkę i umieść ją na blasze do pieczenia. Kontynuuj ten proces z pozostałą mieszaniną, aż będziesz zadowolony. Użyj palców, aby utworzyć rowek w każdej kulce. Piec danie w piekarniku w temperaturze 180°C przez 20 minut.

W tym czasie przygotuj nadzienie do naszych gniazdek. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Po ich ugotowaniu obrać ze skórki, dodać masło, mleko gałkę muszkatołową, 1 łyżeczkę soli i ugnieść na puree. Wmieszać do niego twaróg.

error: Treść zabezpieczona !!