Koniecznie wypróbuj ten łatwy przepis. Gulasz z piekarnika: Niesamowite – Obiad robi się sam.

Gulasz to polskie danie, które znane jest od setek lat. Jest pyszna i można ją przyrządzić na wiele różnych sposobów.

Często jest to danie trudne do przygotowania i zajmuje dużo czasu. Istnieje wiele sposobów na skrócenie czasu przygotowania gulaszu bez rezygnacji z jego pysznego smaku. Ten przepis wymaga mniej czasu, ale jest równie smaczny. Jego upieczenie zajmuje tylko kilka minut.

Składniki:

  • 1,5 kg mięsa wieprzowego lub wołowego
  • 3 duże cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 kostki bulionowe wołowe
  • 1 słoik koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki słodkiej papryki
  • 2 łyżeczki przyprawy do gulaszu
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 3 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 2 kulki zielonego pieprzu posiekane
  • 1,5 l wody
  • Majeranek do smaku
  • Sól i pieprz mielony są zalecane dla każdego smaku
  • Groszek (opcjonalnie).
  • Opcjonalnie marchewka

Przygotowanie:

Po umyciu mięsa pokroić je w drobną kostkę.

Przykryj naczynie do pieczenia pokrywką. Cebulę drobno posiekać, a czosnek zmiażdżyć.

Następnie dodaj pokrojone mięso i wszystkie pozostałe składniki. W całości dodać 2 kostki bulionowe. Wszystko wymieszaj z 1,5 litra wody. Umieść naczynie w piekarniku w temperaturze 180 stopni. Przykryj pokrywką. Piecz w temperaturze 180°C przez 90 minut. Możesz sprawdzać danie podczas pieczenia, ponieważ czas pieczenia zależy od rodzaju mięsa i piekarnika.

I gotowe! To danie można podawać z ulubionym pieczywem, makaronem lub innymi dodatkami, które do niego pasują. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!