Mleko karmelowe:
Najpierw przygotuj mleko karmelowe. Do garnka z grubszym dnem wsyp 2-3 łyżki cukru i wstaw na kuchenkę.
Gdy cukier zacznie się topić i lekko się rumienić, dodaj zimne mleko i mieszaj bez przerwy, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Przygotuj formę na ciasto, wyłóż ją biszkoptami i lekko polej mlekiem karmelowym. Pozwól żelatynie spęcznieć w niewielkiej ilości zimnej wody. Ubij śmietanę 30% i włóż do lodówki.
Ubij masło z cukrem (możesz też użyć cukru pudru), następnie dodaj jogurt, śmietanę i dobrze wymieszaj.
Rozpuść żelatynę podgrzewając ją np. w mikrofalówce i wymieszaj z przygotowaną masą. Na koniec dodaj ubitą śmietanę, wymieszaj. Połowę kremu wyłóż na biszkopty.
Ułóż na masę wiśnie, potem resztę kremu i kolejną warstwę biszkoptów nasączonych mlekiem karmelowym.
Wstaw deser do lodówki na co najmniej 6 godzin. Ciasto udekoruj wiśniami obtoczonymi w cukrze i rozpuszczoną czekoladą.