Te ciasteczka bez jajek i masła to prawdziwe odkrycie! Smaczne, kruche, pachnące …Palce lizać! Z pewnością zakocha się w nich Twoja rodzinna, a co najważniejsze – wszystkie składniki są łatwo dostępne i pewnie masz je w swojej kuchni, dlatego do dzieła!
Zacznij od twarogu. Dobrze go zmiel, dodaj 9 łyżeczek cukru i 0,5 g soli. Wszystko dokładnie wymieszaj mikserem lub ręcznie.
Wlej kefir i dodaj trochę mąki. Zagnieć ciasto. Powinno być dość miękkie i elastyczne.
Obrane jabłka pokrój w cienkie plasterki.
Ciasto rozwałkuj na warstwę o grubości 2–3 mm, pokrój w małe kwadraty o wielkości około 5 x 5 cm.
Na powstały kwadrat ułóż plasterek jabłka, posyp cukrem i cynamonem do smaku, a następnie zawiń, jak pokazano na zdjęciu. Zwróć uwagę, że jabłka muszą być poukładane po przekątnej.
Umieść ciasteczka na blasze do pieczenia, wyłożonej pergaminem.
Piecz ciasteczka w temperaturze 180 ° C przez 20 minut do uzyskania złotego koloru.