Gdy moja siostra przyjechała z wizytą, natychmiast im uległa. Rozpieszczała je różnymi słodyczami, aż ją złapałam. Postanowiłam ją nauczyć, jak zrobić zdrowy deser z kefiru i kakao. Jest jednocześnie smaczny i zdrowy.
Oprócz czasu zamrażania, sam suflet przygotowuje się dosłownie w 5 minut. Ten lekki deser czekoladowy przypadnie do gustu również miłośnikom zdrowego odżywiania. Wykonany jest z naturalnych produktów. Cukier można zastąpić słodzikiem. Jak dla mnie jest kilka plusów!
Wymieszaj kefir z cukrem i kakao.
Ubij miksturę blenderem, aby na powierzchni pojawiło się dużo bąbelków.
Żelatynę zalać zimną przegotowaną wodą i odstawić na 10 minut. Następnie rozpuść w kuchence mikrofalowej i dodaj kefiru. Dobrze wymieszaj.
Wlej deser do foremek, przykryj folią i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.