Tradycyjny przepis na kiszoną kapustę z jabłkami – moja babcia zdradziła sekret jej przygotowania

Kapusta kiszona z jabłkiem

Kapusta kiszona wielu z nas kojarzy nam się z dzieciństwem, z niesamowitymi przepisami naszych babć na jej unikalny smak. W poniższym artykule znajdziesz przepis, dzięki któremu twoje kubki smakowe wrócą do beztroskich lat młodości.

Kapusta kiszona jest niezwykle pyszną przekąską. Ze względu na jej niską kaloryczność doskonale sprawdzi się dla osób będących na diecie. Doskonale wpływa również na nasze zdrowie.

Jest bogatym źródłem błonnika, potasu, fosforu, siarki, wapnia, magnezu, sodu, chloru oraz niezastąpionym źródłem witamin A, PP, E, B oraz C.

Składniki

Do przygotowania tej potrawy będziesz potrzebować:

  • 3 kg białej kapusty
  • duża marchew
  • 2-3 jabłka
  • 3 łyżki soli

Przygotowanie

error: Treść zabezpieczona !!