Dzisiaj przedstawiam Wam ulepszoną wersję tego lubianego ciasta. Jest ono niesamowicie smaczne, nie jest to zwykły sernik, to królewskie ciasto!
Wymieszaj suche składniki: mąkę, cukier puder, kakao i proszek do pieczenia. Dodaj trochę miękkiego masła, pokrojonego w kostkę. Wymieszaj wszystko za pomocą miksera lub dłońmi. Dodaj żółtko, kwaśną śmietanę i ponownie wymieszaj. Następnie uformuj kulkę z ciasta. Nie wyrabiaj ciasta zbyt mocno. Następnie podziel je na 2 równe części i włóż do lodówki na godzinę.
Teraz zajmij się nadzieniem, dodaj twarożek do miski, dodaj śmietanę i wymieszaj za pomocą miksera, aż uzyskasz jednorodną konsystencję. Teraz ubij jajka, posyp skrobią i dobrze wymieszaj mikserem. Dodaj wiórki kokosowe i po prostu wymieszaj delikatnie wszystkie składniki nadzienia.
Zetrzyj jedną część ciasta na grubej tarce i ułóż na dnie formy, lekko je dociskając. Kolejno ułóż na nim nadzienie. Zetrzyj drugą część ciasta i posyp nim nadzienie, delikatnie wygładź. Teraz deser włóż do piekarnika na godzinę (w przybliżeniu, w zależności od piekarnika), rozgrzanego do 160 stopni. Gdy ciasto będzie gotowe, pozwól mu ostygnąć, a następnie możesz je podać do aromatycznej kawki.