To pyszne danie jest gotowe do spożycia następnego dnia. Potrawę można przygotować w ciągu zaledwie 2 minut z dwóch główek kapusty. Jest prosta, szybka i pyszna.

Ulubiony przysmak mojej rodziny. Moja mama każdej jesieni przygotowuje najlepszą marynowaną kapustę w occie. Jest przepyszna!

Składniki:

  • 200 ml octu
  • 1,5 litra wody
  • 6-5 ząbków czosnku
  • 3-2 marchewki
  • 3-2 kg kapusty
  • 9 łyżek cukru
  • 2 łyżki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu mielonego

Sposób przygotowania:

Najpierw przygotuj marynatę. W dużym rondlu połącz czarny pieprz, cukier i sól. Doprowadzić do wrzenia 1,5 litra wody.

Następnie umyj kapustę i pokrój ją na 8-10 części na każdą główkę. Teraz czas na przygotowanie reszty warzyw. Obrać marchew i zetrzeć na grubej tarce. Czosnek trzeba będzie posiekać. Umieść wszystkie składniki w pojemniku. Dodać zalewę.

Zanim włożysz pojemnik z kapustą do lodówki, pozwól, aby zalewa ostygła. Kapusta będzie tam przechowywana przez jeden dzień. Jeśli chcesz, możesz dodać więcej przypraw. Kapusta będzie miała bardziej intensywny smak.

Ta kapusta kiszona z octem jest szybka, pikantna i pyszna. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!