Idealne zarówno na ciepło, jak i na zimno. A przepis jest banalnie prosty. Potrzebujesz tylko kawałek swojego ulubionego mięsa i pyszną marynatę. Odpowiednie będzie mięso wieprzowe, wołowe, a nawet jagnięce.
Najpierw przyrządź marynatę do mięsa. Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę. Jeśli nie masz, możesz pokroić w bardzo drobne kawałeczki.
Następnie dokładnie umyj mięso i wysusz je przy użyciu ręcznika papierowego przeznaczonego do żywności. Mięso zamocz z każdej strony w przygotowanej zalewie i owiń szczelnie folią spożywczą. Tak przygotowane mięso zostaw w lodówce na 2 godziny.
Po określonym czasie przełóż mięso do brytfanny i włóż do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 1 godzinę w 200 stopniach. Po godzinie należy wyciągnąć mięso z folii i zapiec jeszcze przez 15 minut, aby było rumiane.