Muffinki z dżemem zrobione w domu są najlepsze. Proste w wykonaniu, a najlepsze jakie jadłam.

Czasem nie warto patrzeć zbyt daleko w przyszłość szukając idealnego przepisu.

Proste i łatwe przepisy potrafią zjednać sobie rodzinę. Słodkim przysmakiem do herbaty lub kawy są wilgotne, delikatne muffinki wypełnione dżemem. Ten przepis jest łatwy do wykonania, a jego przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut.

Oto rzeczy, których będziesz potrzebować

  • 2 jajka od kury
  • 50 g cukru trzcinowego
  • 10 g cukru waniliowego
  • 100 ml mleka
  • Olej słonecznikowy
  • Saszetka z proszkiem do pieczenia
  • 20g masła
  • 250g mąki pszennej
  • ulubiony dżem
  • Wiórki kokosowe

Jak przygotować:

W misce wymieszaj dwa jajka. Do miski dodaj cukier waniliowy oraz cukier trzcinowy i dobrze wymieszaj.

Dodaj mleko i 50 ml oleju słonecznikowego.

Do miski należy dodać mąkę. Następnie trzeba będzie ją zagnieść.

Niewielką formę do pieczenia należy lekko oprószyć masłem, a następnie wysmarować masłem. Następnie wlej do niej połowę ciasta.

Na wierzchu ułożyć warstwę dżemu, a następnie wlać do patelni połowę ciasta.

Wstaw muffinki do piekarnika o temperaturze 180°C. Piecz przez około 30 minut. Teraz babeczka z dżemem jest gotowa.

error: Treść zabezpieczona !!