Do drobno posiekanej cebuli dodać ocet i zioła. Na patelni podsmaż cebulę na złoty kolor. Pokrój rogaliki w kostkę. Następnie namocz je w mleku. Jeśli nie masz rogalików, możesz zastąpić je bagietkami.
Doprawić pieczywo gałką muszkatołową i solą. Należy dodać dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Jeśli chcesz, aby rolada była bogatsza, możesz dodać do niej pokrojony boczek lub dowolne inne mięso.
Wymieszaj składniki w misce. Dodaj wcześniej podsmażoną cebulę. Połącz wszystkie składniki w misce i włóż do worków. Zabezpiecz torebki.
Umieścić woreczki w folii, a następnie zalać wodą. Całość należy ugotować w szybkowarze. Każdą stronę należy gotować przez 15 minut. Po ugotowaniu pozostawić do ostygnięcia. Rolada stanowi pyszną i obfitą przekąskę lub kolację.