Robię od lat i pierogi wychodzą najlepsze na świecie: Najlepszy przepis na ciasto na pierogi – na wodzie mineralnej.

Zrobienie ciasta na pierogi wydaje Ci się czasochłonne? I w dodatku nie zawsze wychodzi takie jak powinno?

Mamy dla Ciebie przepis, który udowadnia, że wcale nie musi tak być! Oto idealne ciasto na pierogi przygotowane na wodzie mineralnej, które nie rozkleja się w czasie gotowania ani nie przykleja do dłoni w trakcie lepienia pierogów.

Zobacz jak łatwo jest zrobić to uniwersalne ciasto.

Składniki ciasta pierogowego:

  • 2,5 – 3 szklanki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 4 łyżki oleju słonecznikowego

Wykonanie ciasta

Do głębszego naczynia wlej wodę mineralną, dodaj jajko, cukier, olej słonecznikowy i sól. Mieszaj składniki bardzo dokładnie, za pomocą trzepaczki, do momentu rozpuszczenia się cukru i soli…

error: Treść zabezpieczona !!