Jak zrobić pyszne cienkie naleśniki z cukinia – dietetyczne i pożywne. Jem i chudnę.

Patelnię rozgrzej i rozprowadź na niej równomiernie ciasto. Nie musisz wlewać na patelnię oleju, gdyż jest on już zawarty w cieście. Gdy naleśnik będzie już zarumieniony, przewróć go i usmaż z drugiej strony.

Aby urozmaicić smak tych pysznych naleśników z cukinii, warto serwować je z dodatkiem sosu. Świetnie wpasowuje się tutaj sos czosnkowy, na który podajemy przepis:

Potrzebne składniki :

  • 250 ml gęstej śmietany
  • czosnek (ilość jaką lubisz)
  • koperek (ilość jaką lubisz)

Sposób przygotowania:

To bardzo proste. wystarczy wymieszać dokładnie wszystkie składniki i sos będzie gotowy. Zastanawiasz się ile ząbków czosnku użyć do jego wykonania?

Podpowiadamy Ci pewną zależność: im więcej ząbków czosnku użyjesz, tym bardziej wyczuwalny będzie jego smak.

Jeśli więc jesteś miłośnikiem czosnku, spokojnie możesz wykorzystać nawet trzy lub więcej. Jeśli preferujesz zaś bardziej łagodny smak, przepuść przez praskę jeden, maksymalnie dwa ząbki.Podobna zasada dotyczy ilości koperku.

Zamiast sosu możesz serwować je na przykład z miodem lub w wersji fit – jogurtem. Jeżeli nie dbasz o figurę, zasmakują Ci także z kwaśną śmietaną.

Sam przepis jest wystarczająco niskokaloryczny, podobnie jak cukinia, która aż w 95 % składa się z wody. Ilość kalorii w tych pysznych naleśnikach jest więc minimalna.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!