Oto przepis: Małosolne ogórki w zaledwie 1 godzinę mogą być już na Twoim stole.

Małosolne ogórki w zaledwie 1 godzinę mogą być już na Twoim stole! Nie wierzysz? Przekonaj się sama!

Przygotowanie jest bardzo szybkie i proste, co jest dodatkowym plusem przepisu. Najważniejszy jednak jest ich pyszny smak i niesamowita chrupkość.

SKŁADNIKI

  • 1 kg małych ogórków
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • woda

PRZYGOTOWANIE

Najpierw dobrze opłucz ogórki, odetnij końce i włóż warzywa do głębokiego pojemnika.

Zalej je zimną, przegotowaną wodą i odstaw na chwilę.

Następnie odlej wodę, dodaj pokrojony czosnek i posiekany koperek.

jak marynować ogórki bez octu

Posól, posyp cukrem i dokładnie wymieszaj ogórki, odstaw na godzinę.

Po godzinie możesz już cieszy się ich pysznym smakiem.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!