Ciasto:
Krem:
Najpierw przygotowujemy ciasto, dokładnie mieszając wszystkie składniki, zawijając je w folię spożywczą i zostawiając w lodówce na 2 godziny. Wlej do garnka bitą śmietanę z cukrem i czekoladą. Mieszaj, gotuj do ostygnięcia i wstaw do lodówki.
Metalowe foremki posmaruj masłem i rozwałkuj ciasto na blacie między posypaną mąką folią lub papierem do pieczenia. Pociąć na równe paski (możemy użyć szablonu).
Paski ciasta nawijamy na metalowe foremki, odcinamy odpowiednią część, dobrze dociskamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 20 minut. Z tej partii powstanie około 80 sztuk. Po upieczeniu wyjmij rurki z foremek.
Zanurz oba końce w polewie czekoladowej, ułóż na papierze do pieczenia i pozwól mu stwardnieć.
Ubij masło na piankę i porcjami dodaj schłodzony krem czekoladowy. Ubić gładką śmietanę. Przenosimy go do dekoracyjnego woreczka i napełniamy nim tubki. Wszystko gotowe.