Ich smak podbije niejedno podniebienie, a przygotowanie zajmie zaledwie 20 minut! Poznaj przepis na pyszne danie, które przyrządzisz za pomocą kilku składników.
Oddziel liście od łodygi. Pozbądź się twardej części łodygi, a całość liścia rozbij delikatnie za pomocą tłuczka. W miseczce rozbij jaja, dodaj do nich sól i pieprz. Wsyp mąkę i wymieszaj na gładką masę.
W przygotowanej masie zanurz każdy liść z osobna i smaż go na wcześniej rozgrzanej patelni pokrytej olejem – liście smaż przez 1 minutą na każdą stronę. Aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu, połóż usmażone liście na ręcznik papierowy i delikatnie odciśnij.
Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, posiekaj zioła. Wszystkie składniki wymieszaj ze śmietaną i dopraw do smaku.
Przygotowany farsz nałóż na krawędź liścia i całość zwiń w rulon. Zrób tak z każdym usmażonym liściem. Przygotowane ruloniki ułóż na sałacie i podawaj np. z czosnkowym sosem.