Prezentujemy przepis na sałatkę trójwarstwową, którą będą zachwycać Twoi bliscy. Ta pyszna, soczysta sałatka idealnie sprawdzi się na przekąskę, lub jako danie świąteczne.
Jaka należy ugotować na twardo. Obierz cebule i pokrój na drobną kostkę. Pieczarki umyj i pokrój, Następnie podsmaż cebulę z pieczarkami, dopraw solą i pieprzem. Odstaw do wystygnięcia.
Na tarce o drobnych oczkach zetrzyj oczka. Ugotowanie jajka należy drobno posiekać. Mięso należy oddzielić od kości, pokrój w paski. Na dnie miski wyłóż warstwę kurczaka, posmaruj górę majonezem i posyp serem. Potem połóż połowę jajek.
Posmaruj majonezem i posyp serem. Wysłuż pieczarki z cebulą, ułóż jajka. Ponownie wysmaruj górną warstwę majonezem. Na wierzch sałatki połóż plasterki pomidorów.