Sałatki dietetyczne łatwe w przygotowaniu – Jedz nawet po 21.00 i nadal chudnij

Składniki:

  • 200 g młodej kapusty
  • 1 słodkie jabłko
  • 1 kwaśne jabłko
  • 2 – 3 łyżki kukurydzy
  • ocet jabłkowy, sól, pieprz, olej słonecznikowy – do smaku.

Kapustę cienko siekamy. Oba jabłka kroimy w cienkie plasterki lub paseczki. Dodajemy kukurydzę i mieszamy. Całość skrapiamy octem jabłkowym, olejem i doprawiamy solą oraz pieprzem.

Sałatka z marchewki i ogórka

Składniki:

  • 500 g marchwi
  • 200 g ogórków
  • kawałek imbiru
  • sos sojowy – 50 ml
  • olej sezamowy – 2 łyżki
  • sezam – do dekoracji

Marchew ścieramy na tarce do marchwi koreańskiej, ogórki kroimy w cienkie plastry.

Całość polewamy sosem sojowym i olejem sezamowym. Mieszamy i dekorujemy sezamem.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!