Tiramisu można przygotować z gotowych biszkoptów w pucharkach. Przygotowanie pysznego i eleganckiego deseru zajmuje zaledwie 10 minut. Ten delikatny deser, nazywany „Nocą poślubną”, nie jest tradycyjnym włoskim tiramisu. Jego wspaniały smak to tylko jedna zaleta. Kolejną jest piękno tego deseru.
Włóż biszkopty do woreczka. Następnie pokrusz je na małe kawałki. Do rozdrobnienia orzechów włoskich użyj blendera. Następnie wyciśnij sok z jednej cytryny. Wymieszaj śmietanę mikserem, aż będzie gładka. Do masy dodać mleko skondensowane.
Mieszaj przez 2 minuty. Stopniowo dodawać sok z cytryny. Na dnie pucharka ułożyć warstwę biszkoptów. Na wierzchu biszkoptów ułóż zmielone orzechy i grubą warstwę bitej śmietany. Następnie dodać drugą warstwę orzechów i biszkoptów do śmietany. Dodaj warstwę śmietany, aby przykryć całość.