Przygotuj marynatę mieszając czosnek, tymianek, pietruszkę, soki z owoców oraz oliwę z oliwek. Wsyp przyprawy i dodaj sos sojowy.
Schab przekrój wzdłuż i podziel na dwie części.
Nałóż 1/3 marynaty na schab i rozprowadź.
Zawijamy schab.
Schab pokryj pozostałą marynatą.
Schłodzić przez 4 godziny w lodówce.
Przygotuj farsz: smaż pokrojone warzywa – pieczarki, cebulę, czosnek oraz marchew.
Dodaj wędzoną szynkę.
Rozłóż schab, wyłóż plastrami boczku i nałóż farsz.
Posyp rodzynkami i zawijamy.
Roladę zwiąż sznurkiem, by zachować kształt.
Pokrój ziemniaki i cebulę, dopraw, a następnie umieść roladę na środku naczynia.
Ziemniaki polej oliwą, winem oraz wodą, a roladę posmaruj marynatą i piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 40 minut.
Roladę podawaj z sosem sporządzonym z pozostałości po pieczeniu, cebuli oraz mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w wodzie.