W misce umieść mąkę, sól, mleko, olej, śmietanę oraz proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszaj i wyrobić ciasto gęste oraz jednolite. Na 15 minut ciasto odstaw, przykryte folią.
Na oprószonym mąką wałku, ciasto przenieś i w kształcie kwadratu rozwałkuj na płytę grubszą i płaską. W miseczce mięso mielone umieść. Dodaj jajko, posiekaną drobno cebulę, starty ser twardy, posiekaną pietruszkę, sól, pieprz i majeranek. Całość dokładnie wymieszaj.
Rozprowadź na cieście farsz mięsny. Ciasto zroluj, wyrównaj brzegi, a następnie pokrój rolki szerokości około 3 centymetrów. Na patelni z odrobiną oleju smaż roladki na złoty kolor z obu stron. Wodę (50 ml) wlej, patelnię pokrywką przykryj i na ogniu małym przez około 20 minut roladki duś.