Potem trzeba wsypać około 15g mąki (trzy łyżeczki) i dokładnie zamieszać, aby nie powstały żadne grudki. Całość pozostawić w ciepłym miejscu na około trzydzieści minut.
Do drugiej miski włożyć miękkie masło (lub margarynę, w zależności na co się zdecydowaliśmy). Dodać do niej śmietanę, która koniecznie musi mieć pokojową temperaturę oraz dokładnie zamieszać.
Następnie (jeżeli upłynął odpowiedni czas) wlać zawartość kubka i ugniatać ciasto. Całość należy uformować w kulkę oraz pozostawić na około piętnaście minut pod przykryciem.
Ciasto ponownie zagnieść i pozostawić w ciepłym miejscu, pod przykryciem aż wzrośnie do rozmiarów dwa razy większych od poprzedniego.
Twaróg, cukier oraz jajko należy mieszać, aż do osiągnięcia jednolitej i pozbawionej grudek masy. Dodatkowo można dodać troszkę mąki, jeżeli nadzienie okaże się zbyt rzadkie.
Masę przykryć folią spożywczą i pozostawić w temperaturze pokojowej – najlepiej na stole lub szafce.
Ciasto po odczekaniu należy rozwałkować na prostokąt o średnicy około jednego centymetra (aby dobrze się upiekło). Równomiernie rozłożyć masę na cieście i zawinąć w rulon, tak jakbyśmy robili roladę.