Skorzystaj z naszych przepisów, aby już nigdy więcej nie gotować buraków. Te surowe mają więcej wartości odżywczych.

  • Obniżają szkodliwy cholesterol i ciśnienie krwi
  • Wspomagają funkcjonowanie serca i naczyń krwionośnych
  • Pozytywnie wpływają na układ odpornościowy
  • Chronią nasze komórki przed wolnymi rodnikami
  • Wspomagają pracę wątroby i nerek
  • Zapobiegają zakwaszeniu organizmu
  • Poprawia funkcjonowanie układu moczowego i wydalniczego
  • Zapobiega zaparciom
  • Zmniejsza kruchość kości
  • Sprawia, że skóra jest elastyczna
  • Zapobiega zmarszczkom i przebarwieniom
  • Poprawia widzenie i przynosi ulgę zmęczonym oczom
  • Ma działanie przeciwbólowe, dzięki czemu zmniejsza bóle menstruacyjne
  • Właściwości antyalergiczne i przeciwgrzybiczne
  • Ma pozytywny wpływ na nasz organizm i zwalcza zmęczenie

Buraki czerwone są również bogate w witaminy C, E, żelazo, cynk i potas. Burak jest świetnym źródłem uzupełnienia witamin i minerałów. Polecany jest kobietom w ciąży, oraz osobom starającym się o dziecko, ponieważ stanowi naturalne źródło kwasu foliowego.

Burak może mieć znaczący wpływ na nasze zdrowie, oraz funkcjonowanie organizmu. Zebraliśmy kilka pysznych przepisów, przystawek i przekąsek, które są wykonane z surowego buraka. Do ich przygotowania nie trzeba używać piekarnika ani garnka.

Pasta z surowych buraków

error: Treść zabezpieczona !!