Skorzystaj z naszych przepisów, aby już nigdy więcej nie gotować buraków. Te surowe mają więcej wartości odżywczych.

Składniki

  • 3 litry chłodnej, ale nie przegotowanej wody
  • Burak czerwony 3 kg obrany
  • 4 cytryny
  • 3 do 5 łyżek kwasku cytrynowego
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2,5 kg drobnego cukru
  • Aromat waniliowy 1/2 butelki

Sposób przygotowania:

Buraki czerwone należy dobrze umyć, ale nie obierać. To samo dotyczy cytryn. Należy je dobrze umyć. Skórki są bogate w witaminy. Możesz użyć maszynki do mielenia mięsa, aby je zmielić lub drobnej tarki, aby je zetrzeć. Pozostaw mieszaninę w misce na 24 godziny.

Przez ten okres mieszaj sok kilka razy. Po upływie czasu przecedzić sok i dodać cukier, koncentrat, aromat waniliowy i kwasek cytrynowy. Wszystko dobrze wymieszać, aż wszystkie składniki się połączą. Następnie przelać sok do butelki i szczelnie ją zamknąć. Umieścić w chłodnym miejscu.

Sok z czerwonych buraków jest świetnym dodatkiem do herbaty i lemoniady. Stanowi również miły dodatek do ciast. Można go również wykorzystać do barwienia babeczek i ciast.

Buraki po koreańsku w marynacie

error: Treść zabezpieczona !!