Skorzystaj z naszych przepisów, aby już nigdy więcej nie gotować buraków. Te surowe mają więcej wartości odżywczych.

Składniki:

  • 80 g oleju roślinnego
  • 4 ząbki czosnku
  • 0,6 kg surowych czerwonych buraków

Marynata:

  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka kolendry
  • sól – 0,5 łyżeczki
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 3 łyżki octu

Jak przygotować:

Rozpocznij przygotowania od zrobienia marynaty. Połącz wszystkie składniki, oprócz oleju. Obierz i zetrzyj na tarce buraki. Posiekaj lub zmiel czosnek. Wymieszaj marynatę z czosnkiem i burakami. Olej doprowadzić do wrzenia. Marynatą i olejem należy zalać buraki. Odstawić na trzy godziny. Sałatkę można przełożyć do słoików, albo od razu zjeść.

Sałatka na oczyszczenie jelit i odchudzanie

error: Treść zabezpieczona !!