Proponujemy cienkie placki w wersji fit o oryginalnym, zielonym kolorze. Wszystko za sprawą… szpinaku!
Na szczęście do przygotowania zielonych naleśników nie potrzebujesz sztucznych barwników. Wystarczy 150 g świeżego szpinaku oraz:
Umyte liście szpinaku, płatki owsiane i jajka umieść w naczyniu blendera. Następnie zalej wszystko szklanką przegotowanej wody i zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Po upływie 30 minut dopraw do smaku, dodaj olej słonecznikowy i kolejną partię wody. Wymieszaj drewnianą łyżką. To już przedostatni etap.
Chwyć chochlę, nabierz nią ciasta i rozlewaj na rozgrzaną patelnię. Pamiętaj, naleśniki nie mogą być za grube!
Gdy jedna strona placka będzie zarumieniona, posyp go serem i złóż na pół. Poczekaj, aż ser się rozpuści.