Postępuj zgodnie z tym przepisem: Możesz przechowywać mięso do kilku miesięcy poza lodówką.

Udka z kurczaka w puszkach pozwolą przechowywać mięso poza lodówką nawet do 12 miesięcy. Prosty przepis na kurczaka w puszkach, którym będziesz cieszyć się przez cały rok.

Składniki:

  • 2 kg udka z kurczaka
  • 2 łyżeczki soli
  • pieprz mielony
  • 3 łyżeczki mielonej czerwonej papryki
  • 1 łyżeczka warzyw
  • 2 łyżeczki 9% octu
  • 3 cebule
  • pietruszka

Przygotowanie:

Najpierw dokładnie umyj udka kurczaka. Następnie kładziemy je na papierowej serwetce. Wycieramy do sucha.

Przełóż kurczaka na dużą patelnię. Następnie dodaj sól, mielony pieprz, mieloną słodką paprykę, warzywa. Wszystko dokładnie wetrzyj w mięso.

Następnie dodajemy ocet. Dokładnie mieszamy. Pokrój cebulę w duże krążki. Włóż je do dużej miski, dodaj posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj rękami.

Umieść 2 plasterki cebuli na dnie słoika. Następnie dodać mięso , na końcu dodać cebulę. Dokładnie zamknij szklanki pokrywkami.

Na dno garnka położyć ściereczkę, ułożyć szklanki. Wlej wodę do górnej części pokrywki. Przykryj pokrywką. Od momentu wrzenia wody obniżamy temperaturę. Gotuj przez 5 godzin na małym ogniu.

Po pięciu godzinach gotowania wyjmij słoiki do konserw, przykryj kocem i pozwól im ostygnąć. Tak przygotowane mięso przechowujemy w chłodnym i ciemnym miejscu do 12 miesięcy. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!