Przygotuj w piekarniku blachę do pieczenia o średnicy 18 cm. Do wysmarowania blachy można użyć masła. Nasmaruj blachę masłem. Dno wyłóż papierem do pieczenia. Następnie blachę można odłożyć na bok.
Następnie posiekaj czekoladę. W małym rondelku zagotować mleko kokosowe, a następnie do gotującego się mleka kokosowego dodać posiekaną czekoladę. Ciągle mieszając, gotować całość przez ok. 2 minuty. Mieszanka powinna być dobrze połączona i gładka.
Następnie dodać do mieszanki płatki owsiane i mleko kokosowe. Wszystko wymieszaj, aż uzyskasz gładką masę. Na koniec wlej ciasto do przygotowanej formy. Wygładzić wierzch za pomocą łyżki.
Pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Następnie wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny. Ciasto to można podawać z białym jogurtem i świeżymi owocami, orzechami lub płatkami kokosowymi.