Osuszyć mięso i pokroić.
Ułożyć mięso na blasze, dodać cebulę, sól, mielony czarny pieprz.
Polać oliwą, wymieszać i rozłożyć na blasze. Obrać ziemniaki, pokroić i doprawić solą i pieprzem. Wszystko wymieszaj dokładnie.
Ułożyć mięso na ziemniakach.
Zetrzyj ser i posyp nim ziemniaki. Przygotuj miseczkę i dodaj musztardę, majonez, jogurt – wymieszaj.
Polać ziemniaki sosem oraz przykryć blachę folią aluminiową.
Ustaw piekarnik na 210-220°C. Piec przez 60-70 minut. Pokroić wszystkie składniki na sałatkę i wymieszać.
Wszystkie składniki na sos dokładnie wymieszać.
Dodaj sos do sałatki i wymieszaj. Wyjmij mięso z piekarnika.
Piec mięso jeszcze przez kolejne 20-30 minut w temperaturze 210 stopni bez przykrycia. Gotowe mięso podawaj w towarzystwie ziemniaków i sałatki.