Aby przygotować to danie, możesz wybrać dowolne mięso, może być to drób, wieprzowina czy wołowina. Proces gotowania sprawia, że danie jest tak miękkie i delikatne, że możesz zapomnieć o używaniu noża. Te przepyszne mięso z ziemniakami i serem szybko stanie się Twoim ulubionym daniem.
Mięso pokrój w cienkie plasterki, przykryj folią spożywczą i ubij tłuczkiem. Posyp plastry solą i pieprzem z obu stron.
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce, odciśnij z nich sok, posól i wymieszaj.
Posmaruj naczynie do pieczenia olejem i równomiernie rozłóż w nim ziemniaki.
Cebulę pokrój w półpierścienie i ułóż na warstwie ziemniaków. Teraz przykryj cebulę kawałkami mięsa.
Aby zrobić sos, zetrzyj ser, dodaj musztardę, majonez i jogurt, wymieszaj.
Rozłóż powstały sos równomiernie na górnej warstwie dania. Naczynie przykryj pergaminem i folią.
Piecz w 180 stopniach przez około 20 minut.