Sos należy rozprowadzić po całym daniu. Aby upewnić się, że sos jest równomiernie rozprowadzony, dodaj do rondla wodę. Przykryj naczynie pokrywką i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.
Wskazówki: Sos powinien być gęsty. Aby zapobiec przywieraniu sosu do patelni, mieszaj potrawę co kilka minut, aby się nie przypaliła i zachowała smak.
Aby zrazy pozostały soczyste, co kilka minut sprawdzaj kruchość mięsa. Czas gotowania zależy od rodzaju i temperatury garnka. Jeśli po upływie tego czasu mięso jest nadal twarde, gotować je pod przykryciem przez co najmniej 40 minut.
Ukraińskie rolady wołowe są pyszne z różnymi dodatkami. Ci, którzy uwielbiają ser, mogą dodać do sosu tarty cheddar. Aby nadać sosowi różne kolory i zachęcić więcej osób do spróbowania go, można dodać do niego pokrojoną żółtą, zieloną lub czerwoną paprykę.
Ukraińskie rolady wołowe są wyśmienite w połączeniu z kaszą bulgur, gryczaną i ziemniakami. Rolady ukraińskie można łączyć z wieloma innymi składnikami, dzięki czemu będą pyszne na każdą okazję. Danie można przygotować z ulubionymi dodatkami. Smacznego!